Nazwa użytkownika

Jesteś tutaj

Strona główna

restauracja

O co należy zadbać prowadząc małą restaurację?

Jeżeli posiadasz restaurację, prawdopodobnie bardzo dobrze znasz się na przygotowywaniu potraw. Jeżeli prowadzisz swoje atelier fotograficzne – jesteś fachowcem od doboru światła, kadrowania, czy doboru modeli. Analogicznie – jeśli kochasz przygotowywać wyjazdy. Z pewnością jesteś fantastyczny w temacie wypraw w najodleglejsze rejony świata i jesteś specjalistą w załatwianiu najkorzystniejszych lotów, ale...
przy każdej działalności, niezależnie od branży – niezbędne są obszary, które nie są główną sferą biznesu.

Zakładamy restaurację! Ale skąd wziąć klientów?

Otwarcie nowej marki zawsze łączy się z licznymi pytaniami. Jednym z nich jest metoda dotarcia do klientów. To badanie jest niespotykanie istotne w dziedzinie gastronomii, jako że z jednej strony rynek staje się w wielu miejscach nabity, z drugiej za to klienci w wielu przypadkach wybierają to, co poprzednio poznali. Jak więc przyciągnąć chętnych do nieznanego baru?

Upragniona restauracja – co zrobić, żeby przedsięwzięcie się udało?

To marzenie sporej liczby osób, żeby nareszcie, po paru latach przepracowanych na kuchni w egzotycznej restauracji wreszcie uruchomić własny dom restauracyjny. Tobie się to udało. Pracowałeś ogromnie ciężko i ostatecznie stać cię, aby otworzyć prywatną restaurację.